Tüm zamanların rekoru… 1 dolar=30 TL

Dolar kuru bugün 30 TL seviyesini test ederek tarihi zirvesi gördü. Euro/TL de 33 seviyesini aştı. Bu yükselişten sonra JPMorgan dolar/TL öngörüsünü güncellerken, Merkez Bankası'nın 2024 sonu için işaret ettiği 40 TL seviyesi için de ilk işaret verildi.

  • ü
  • 11 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

(Abdurrahman Antakyalı - Depo Photos)

Türk Lirası’nın Amerikan doları karşısındaki eğer kaybı, bugün en yüksek seviyesine çıktı. 1 dolar 30 TL seviyesini test ederken, Euro/TL ise 33’ü gördü.

Yılbaşından bu yana dolar/TL kuru yüzde 1,6 artış kaydetti.

JPMORGAN DOLAR/TL TAHMİNİNİ REVİZE ETTİ

ABD’li yatırım bankası JPMorgan Dolar/TL öngörüsünü revize etti. JPMorgan, bugün 30 seviyesini aşan dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminini 34 seviyesinden 36’ya revize etti.

MERKEZ BANKASI 2024 SONU İÇİN 40 TL’Yİ İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan Merkez Bankası’nın her ay düzenli olarak yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi’nin aralık ayı raporunda ekonomi piyasalarında söz sahibi 69 katılımcının yanıtlarıyla dolar kuru için 40 TL tahmininde bulunulmuştu.

GÖZLER ŞİMŞEK’İN ABD TEMASLARINDA

Yurt içi piyasalarda dikkatler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ABD’deki yatırımcı toplantılarında olacak.

New York’ta gerçekleştirilecek toplantıya TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan katılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise toplantıya, Ankara’daki programları nedeniyle çevrimiçi katılacak.

Toplantıda Erkan’ın dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200’ü aşkın üst düzey temsilci ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Toplantıya katılacak kurumlar arasında Blackrock, Vanguard, Fidelity, UBS, Morgan Stanley, JPMorgan, Goldman Sachs ve PIMCO öne çıkıyor.

Türkiye’nin risk primi 300 baz puan üzerinde işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 40’ın üzerinde.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com