TÜİK’e tabela önerisi: Söz gümüşse susmak altındır

TÜİK Başkanı Çetinkaya, enflasyon belirlenirken baz alınan fiyatları savunmuş, "Yumurta için 2,57 lira gayet mantıklı bir fiyat" demişti. Ekonomist Mahfi Eğilmez, bu savunmanın ardından TÜİK'in kapısına asılacak tabela önerisinde bulundu: Söz gümüşse, susmak altındır...

  • ü
  • 09 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, enflasyon hesaplamalarına yönelik tartışmalara ilişkin kurumun enflasyon hesaplama yöntemini savunurken, ekonomist Mahfi Eğilmez, TÜİK’e bir öneride bulundu.

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, “TÜİK’in girişine ‘söz gümüşse susmak altındır’ yazılı bir tabela asılmalı” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş’ın, TÜİK’in sepetinde bulunan bazı ürün ve hizmetlerin fiyatlarına yönelik bir tablo yayınlamasının ardından, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, basın mensuplarının karşısına çıktı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TÜİK BAŞKANI: YUMURTA İÇİN MANTIKLI FİYAT 2.57 TL

TÜİK’in doktor muayenesini 34 TL, kirayı 5.850 TL, zeytinyağını 113 TL, yumurtayı 2,5 TL lira göstermesini savunan TÜİK Başkanı Çetinkaya, “Olay bir süre sonra teknik hesaplamalardan çıkıp algı yönetimine giriyor” derken ekledi: “Yumurta için 2,57 lira gayet mantıklı bir fiyat.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com