TÜİK protesto edildi: ‘Verilerle oynamak suçtur’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ankara Adalet Sarayı önünde TÜİK'i protesto etti. TÜİK'in yargı kararına rağmen enflasyon sepetindeki ürünleri açıklamadığını hatırlatan Konferedasyon, "TÜİK’in verilerle oynayarak suç işlediğini tekrarlıyoruz" dedi.

  • ü
  • 25 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 9 Haziran 2022 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) yönelik  protesto nedeniyle yargılanan üyeleri için Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konfederasyon Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, emekçilerin mücadelesinin devam edeceğini belirterek “İktidarın krizi derinleştiren ve enflasyonu artıran politikaları, kamu emekçilerini ve işçileri yoksulluğa sürüklemektedir. Temmuz ayında milyonlarca çalışanın ve emeklinin kaderini hükümetin ve TÜİK’in keyfine bırakmayacağız” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, TÜİK’in verilerini ve iktidarın politikalarını eleştirdi. Kütük, TÜİK’in güvenilirliğini sorgulayarak, “Bir kez daha TÜİK’in verilerle oynamasıyla suç işlediğini söylüyor ve burada arkadaşlarımızın değil, TÜİK yöneticilerinin yargılanması gerektiğini vurguluyoruz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ÇALIŞAN VE EMEKLİNİN KADERİNİ TÜİK BELİRLEYECEK’

Temmuz ayının milyonlarca çalışan ve emekli için kritik olduğuna dikkat çeken Kütük, şunları kaydetti: “Temmuz ayı 4 milyonu aşkın kamu görevlisi, 2,5 milyona yakın memur emeklisi ve milyonlarca asgari ücretli ile emekli maaşı alan için kritik bir süreçtir. TÜİK’in ne yapacağını bilmiyoruz çünkü verileri şeffaf değil. TÜİK, yargı kararına rağmen madde fiyat listesini açıklamıyor. Temmuz ayında milyonlarca çalışanın ve emeklinin kaderini yine hükümet ve TÜİK belirleyecektir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com