TMSF, Akın İpek’in köşklerini de satışa çıkardı

TMSF, şirketilerine el konulan iş insanı Akın İpek’e ait köşkleri de satışa çıkardı. İpek'in Bebek’te bulunan Beyaz Köşk ve Kahverengi Köşk’ünün satışa çıkarıldığı açıklandı. Köşkler için belirlenen muhammen bedel ise 750 milyon lira oldu.

  • ü
  • 28 Mayıs 2024
  • ü
  • Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’in Boğaz’daki iki yalısını da satışa çıkardı.

Patronlar Dünyası’nın haberine göre; Beyaz Köşk ve Kahverengi Köşk olarak bilinen bu yapılar, 27 Haziran’da gerçekleştirilecek açık artırmayla yeni sahiplerini bulacak. Beyaz Köşk, İstanbul’un Bebek Sahili’nde bulunuyor ve toplamda 695 metrekarelik bir alana sahip. Köşk, bodrum, zemin, normal, çatı ve teras katlarından oluşuyor. Köşkler, 2016’da TMSF’ye devredilen Koza İpek Holding’e ait taşınmazlar arasındaydılar.

Kahverengi Köşk ise zemin ve normal kattan oluşuyor ve içerisinde salonlar, odalar ve geniş bahçeler bulunuyor.

İKİ KÖŞKE BİÇİLEN DEĞER 750 MİLYON LİRA

İhaleye katılmak isteyenlerin tekliflerini belirtilen tarihe kadar teslim etmeleri gerekiyor. Her iki köşkün toplam değeri 750 milyon lira olarak belirlendi. TMSF, iki köşkün bir milyar lirayı geçecek bir fiyata alıcı bulmasını umuyor.

TMSF’ye devredilen Koza İpek Holding’e ait 22 araba da 2016’da satılmıştı.

Akın İpek’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Koza Grup bünyesinde bulunan maden, medya, enerji, inşaat ve eğitim şirketlerine 15 Temmuz darbe girişimi sonrası el konularak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmişti. TMSF bünyesindeki şirket sık sık yandaş şirketlere reklam adı altında para aktarılması, Nurettin Canikli ile içinin boşaltılması ve varlıklarının satılmasıyla gündeme geldi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com