Tesla, Türkiye’ye özel tek motorlu en ucuz modelini satışa sundu

Yılın ilk çeyreğinde sadece 375 adet satan Tesla, pazarı kaybetmemek için yeni bir kampanya başlattı. Şirket, Türkiye'ye özel tek motorlu en ucuz modelini satışa sundu.

  • ü
  • 19 Nisan 2024
  • ü
  • Ekonomi

Tesla, enflasyon ve satın alma gücünü de göz önüne alarak Türkiye otomotiv pazarı için özel bir kampanya başlattı. Şirket, sınırlı güçlü tek motorlu Model Y’yi Türkiye’ye özel olarak satışa sundu. Araç, ÖTV indirimlerinden faydalanacak şekilde fiyatlandırıldı.

Özel olarak tasarlanmış tek motorlu Model Y, sınırlı motor gücü ile Türkiye’nin ÖTV sistemine uyum sağlayarak, elektrikli araç meraklılarına cazip bir fiyatla sunuluyor. Bu model, yalnızca Türkiye’de satışa sunuluyor ve diğer pazarlarda bu özelliklerde bir araç bulunmuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

Yeni Tesla Model Y, 160 kW’lık bir motor gücüne ve 455 kilometre menzile sahip. 60 kWh’lık batarya kapasitesi ile donatılmış olan araç, 0’dan 100’e 7,5 saniyede çıkıyor ve maksimum 217 km/s hıza ulaşabiliyor. Türkiye’de yüzde 10 ÖTV diliminde yer alması nedeniyle 1.791.451 TL’den başlayan fiyatlarla tüketicilere sunuluyor.

SATIŞLAR DÜŞMÜŞTÜ

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Türkiye’de 2023 yılında 4 ayda (mayıs-ağustos) 10 bin adetlik rekor satışa ulaşan, yılı ise 12 bin 150 adetle kapatan Tesla’nın satış temposu eylülden bugüne ise önemli ölçüde düştüğünü beliritti. Özpeynirci, “Bu yılın ilk çeyreğinde sadece 375 adet satan Tesla, yeniden tempoyu artırmak adına nisanda yeniden düğmeye bastı.” değerlendirmesinde bulundu.

NASIL SATIN ALINACAK?

İnternetten 50 bin TL kapora ile siparişe açılan modelin teslimatları Haziran ayında başlayacak 455 km menzile (WLTP) sahip arkadan çekişli Model Y, 0’dan 100 km hıza 7.5 saniyede ulaşıyor. Çift motorlu 4 çeker Model Y’nin fiyatı Türkiye’de yaklaşık 3 milyon TL’den başlıyor .

YENİ ŞARJ İSTASYONU DA AÇILIYOR

Yılın başında Ankara’da ilk Tesla mağazasını, ardından servis ve teslimat lokasyonlarını açan, kısa bir süre sonra da Metropol İstanbul’da yeni mağaza açan Tesla, İstanbul-İzmir güzergahında ise ilk iki Supercharger istasyonunu açtı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com