Tesla gaz pedalı sorunu sebebiyle Cybertruck’ları geri çağırdı

Tesla, gaz pedalının sıkışarak sürücüleri çarpışma riskiyle karşı karşıya bırakabileceği bir sorun nedeniyle bugüne kadar satışa sunduğu 3 bin 878 Cybertruck'ın tamamını geri çağırdı.

  • ü
  • 20 Nisan 2024
  • ü
  • Ekonomi

Tesla, gaz pedalındaki sorun nedeniyle ‘Cybertruck’ları geri çağrıldı.

Tesla, gaz pedalının sıkışarak sürücüleri çarpışma riskiyle karşı karşıya bırakabileceği bir sorun nedeniyle bugüne kadar satışa sunduğu 3.878 Cybertruck’ın tamamını geri çağırıyor.

Tesla için geçen hafta çok kötü geçirdi. Şirket Pazartesi günü işgücünün yüzde 10’undan fazlasını işten çıkardı ve en üst düzey iki yöneticisini kaybetti. Birkaç gün sonra Tesla, hissedarlardan CEO Elon Musk’ın bu yılın başlarında bir yargıç tarafından iptal edilen devasa tazminat paketini yeniden oylamalarını istedi.

TechCrunch’da yayınlanan habere göre Cybertruck’ın gaz pedalıyla ilgili sorunlara ilişkin raporlar da son birkaç hafta içinde ortaya çıkmaya başladı. Hatta Tesla’nın sorunu çözene kadar kamyonun teslimatlarını durdurduğu bildirildi. Musk, X’te yaptığı bir paylaşımda Tesla’nın “çok dikkatli davrandığını” söyledi ve şirket Amerikan Ulusal Otoyol Güvenliği İdaresi’nin ( NHTSA) sorunla ilgili herhangi bir çarpışma veya yaralanmadan haberi vermediğini ifade etti.

Bu son gelişme ile şirket şimdi NHTSA’ya pedalın yerinden çıkabileceğini ve bu sayede yukarı kayarak ayak boşluğunun etrafındaki döşemeye takılabileceğini doğruladı.

Tesla, ilk olarak 31 Mart’ta bir müşteriden bu gaz pedalı vakalarından birine ilişkin bir şikayet aldığını ve ardından 3 Nisan’da ikinci bir bildirim aldığını açıkladı. Bir dizi test gerçekleştirdikten sonra, 12 Nisan’da test sonuçlarına göre problemi tespit ederek bir geri çağırma yayınlamaya karar verdi.

Tesla, mevcut tüm Cybertrucks’lardaki gaz pedalını değiştireceğini veya yeniden ayarlayacağını duyurdu.  Ayrıca NHTSA’ya Cybertruck’ları yeni bir gaz pedalı ile üretmeye başladığını ve yolda olan veya teslimat merkezlerinde bekleyen araçları tamir ettiğini de ekledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com