Süt ürünlerine dev zam, ağızların tadını kaçıracak: Peynirin fiyatı uçacak

Geçtiğimiz günlerde çiğ süt fiyatına gelen zammın ardından, süt ürünlerine de yüzde 25 zam bekleniyor. Süt ürünleri üreticileri marketlere yüzde 25'lik "zam geçişi" olacağını bildirdi. Zammın ardından başta peynir olmak üzere tereyağı fiyatları da uçacak.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Geçtiğimiz günlerde çiğ süt fiyatına gelen zamların ardından, marketlerde satılan süt ve diğer süt ürünlerine de dev zam kararı alındı. Başta peynir olmak üzere tereyağı ve diğer tüm ürünlere zam yapılacak.

Süt ürünlerine 22 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 zam kararı alındı. Süt üreticileri, marketlere yüzde 25’lik “zam geçişi” olacağını bildirdi. Marketlere gönderilen mesajda “Değerli iş ortaklarımız 22/01/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere süt ürünlerine yüzde 25 zam geçişi olacaktır” denildi.

NE OLMUŞTU? 

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 22 Ocak’tan geçerli olmak üzere, üreticinin eline litre başına net 13.5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi. Duyuruda, “22 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13.5 lira olarak belirlenmiştir” denildi.

Duyuruda, soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği ve baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için 20 kuruş fark uygulanacağı kaydedildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com