Son 7 ayda icralık olanların sayısı 1 milyonu geçti  

2024 Ocak-Temmuz döneminde 642 bin 159 kişi bireysel kredi, 784 bin 374 kişi ise kredi kartı borcunu ödeyemediği için icra takibine alındı. İcra takibine alınan borçların yıl başından bu yana yüzde 89 oranında arttığını söyleyen CHP'li Öztunç, vatandaşların kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemez hale geldiğine dikkat çekti.

  • ü
  • 13 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

CHP Milletvekili Ali Öztunç; bu yıl Ocak-Temmuz döneminde 642 bin 159 kişinin bireysel kredi, 784 bin 374 kişinin ise kredi kartı borcunu ödeyemediği için icra takibine alındığını belirtti.

Öztunç; bireysel kredi borcu yüzünden icra takibine alınanların geçen yılın aynı dönemine göre 155 bin 812 kişi, kredi kartı borcu yüzünden takibe alınanların ise 322 bin 878 kişi arttığını, bankaların icra takibine aldığı bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının yıl başından bu yana yüzde 89 oranında artış gösterdiğini kaydetti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘VATANDAŞIN FAİZ YÜKÜ DE ARTTI’

Hem kredi kartı hem de bireysel kredi borcunu ödeyemediği için takibe alınanlar tek kişi sayıldığında toplam 1 milyon 63 bin 379 kişi bu yıl Ocak-Temmuz döneminde icraya verildiğini söyleyen Öztunç, yüksek faiz oranlarının vatandaşları faiz yükünü de arttırdığını vatandaşların bireysel krediler ve kredi kartı borç bakiyeleri için bankalara bu yıl ocak-temmuz döneminde ödediği faizin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 165 oranında artığını ve 453,1 milyar liraya kadar tırmandığını belirtti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com