Son 3 günde Türkiye’den İsrail’e 100 bin tondan fazla gıda, yakıt ve çelik gitmiş

Uluslararası gemi trafik kayıtlarına göre sadece son 3 günde Antalya, İzmir, Silifke Yeşilovacık, Diliskelesi, Mersin, İskenderun, Aliağa Nemrut limanlarından İsrail'e 100 bin tondan fazla malzeme taşındı. Taşınan malzemeler arasıda akaryakıt, çimento, gıda ve çelik bulunuyor.

  • ü
  • 28 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Gazeteci Metin Cihan, Türkiye’den İsrail’e yapılan gemi ticareti kayıtlarını paylaşarak, Gazze’deki büyük yıkım ve 30 bine yakın ölüme rağmen ticaretin kesintisiz devam ettiğini ortaya koydu.

Uluslararası gemi trafik kayıtlarına göre en çok Türk firmalarının İsrail’e malzeme taşıdığını kaydeden Cihan, “Yani, Gazze’deki katliamı sadece izlemekle yetinmiyoruz. İlk günden beri İsrail’e yardım ediyoruz” dedi.

Metin Cihan’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımı şu şekilde:

“İsrail’e sevkiyat devam ediyor. uluslararası gemi trafik kayıtlarına göre sadece son 3 günde limanlarımızdan (Antalya, İzmir, Silifke Yeşilovacık, Diliskelesi, Mersin, İskenderun, Aliağa Nemrut) israil’e 100.000 ton’dan fazla malzeme taşındı. Sadece son 3 günde!

Sevkiyatı yapan gemiler Türkiye, İsrail ve Avrupa ülkelerine kayıtlı. En çok Türk firmaları malzeme taşıdı. İsrail bu ticarette doğrudan devlet şirketiyle yer alıyor.

Listede görebileceğiniz gibi İsrail’e tankerle yakıt tedariği sağlıyoruz.

Çelik, çimento ve gıda sevkiyatı da devam ediyor.

Yani, Gazze’deki katliamı sadece izlemekle yetinmiyoruz. İlk günden beri İsrail’e yardım ediyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com