Şimşek’ten Merkez Bankası’nın kararına destek: Enflasyonist eğilimleri kıracak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kapsamında aldığı yeni sıkılaşma tedbirlerine destek verdi. Şimşek, şubat ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde olduğunu ve dezenflasyon sürecinin zaman ve kararlılık gerektirdiğini vurguladı.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ekonomideki enflasyonla mücadele kapsamında aldığı yeni sıkılaşma tedbirlerini desteklediğini ifade etti.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şubat ayında gerçekleşen aylık enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde olduğuna dikkat çekti ve dezenflasyon sürecinin zaman ve kararlılık gerektirdiğine vurgu yaptı. Şimşek, “Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır,” diyerek TCMB’nin sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkı sağlayacağını belirtti.

İşte Şimşek’in o açıklaması:

“Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com