Şimşek: OVP ile uyumlu ama enflasyon yüksek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MÜSİAD'ın yıllık değerlendirme toplantısındaki değerlendirmesinde, OVP ile uyumlu ama yüksek bir enflasyon olduğunu söyledi.

  • ü
  • 04 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MÜSİAD’ın yıllık değerlendirme toplantısında 2024 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “2024 yılı programımızın sonuçlarını aldığımız, ilerleme sağladığımız bir yıl olacak; ihracat toparlanacak; enflasyonda düşüş sürecek” dedi. Şimşek, OVP ile uyumlu ama yüksek bir enflasyon olduğunu belirtti.

‘DAHA GEVŞEK PARA POLİTİKASINA EVRİLECEĞİZ’

Ekonomik büyümenin 2023 yılında güçlü seyrettiğinin öne süren Bakan Şimşek, 2024 yılına ilişkin öngörüleri şöyle sıraladı:

“2024 yılı programımızın sonuçlarını aldığımız, ilerleme sağladığımız bir yıl olacak; ihracat toparlanacak; enflasyonda düşüş sürecek. 2024’te daha sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz”

‘İHRACAT BEKLENTİLERİNE OLUMLU YANSIYACAK’

Şimşek açıklamalarında, OVP ile uyumlu ama yüksek bir enflasyon olduğunu söylerken, konuşmasının devamında “AB’deki kademeli toparlanma ihracat beklentilerine olumlu yansıyacaktır” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com