Seçil Erzan davasında kritik gelişme: Mağdurlar, paralarını Denizbank’tan mı alacak?

Milyonlarca dolarlık fon vurgunun yeni bir gelişme yaşandı. BDDK, delillerin yeniden değerlendirilmesine karar verirken, yeni rapor sonucunda Erzan zimmete para geçirmekle suçlanabilir. Bu suç oluşursa bankanın sorumluluğu doğabilir. Böylece mağdurların kaptırdıkları parayı bankadan tahsil etmesinin de önü açılabilir.

  • ü
  • 27 Mart 2024
  • ü
  • Ekonomi

Fatih Terim Fonu olarak adlandırılan dolandırıcılık olayında birçok ünlü futbolcu para kaptırmıştı

Aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi eski futbolcuların da bulunduğu çok sayıda ismin milyonlarca dolar dolandırıldığı fon vurgununda dikkat çekici yeni bir gelişme yaşandı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan dosyasına sunulan mesaj, görüşme tanık beyanı gibi delillerin yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Bu değerlendirme sonucu yeni bir rapor yazılması söz konusu.

Bu yeni rapor sonucunda Erzan zimmete para geçirmekle suçlanabilir. Zimmet suçu oluşursa bankanın sorumluluğu doğar, ispatlayabilen mağdurların zararlarını bankadan tahsil edebilmelerinin önü açılır.

Denizbank, dolandırıcılığın patlak verdiği günden beri hiçbir sorumluluğu olmadığını iddia ediyor. Ancak özellikle Erzan’a para veren futbolcular Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu, Erzan’ın Denizbank Şube Müdürü olmasına güvenerek parayı teslim ettiklerini söyleyerek bankanın sorumluluğuna işaret ediyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com