Prof. Dr. Ulusoy’dan ‘hissedilen enflasyon’ açıklaması: En sonunda kabul ettiler, dava açın

Prof. Dr. Veysel Atasoy, TÜİK'in gerçek enflasyon rakamını kabul etmesinin 3,5 yıl sürdüğünü belirterek, "En sonunda kabul etmek zorunda kaldılar gerçek enflasyonu. Daha bu başlangıç. Geçmiş yılların gerçek enflasyonu olan %180'leri de kabul edecekler, mecburlar. Fakirleştirdiler sizi.. Dava açın!"

  • ü
  • 23 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye istatistik Kurumu’nun (TÜİK) vatadaşın hissettiği enflasyonun açıklanan rakamın iki katı olduğu yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak “Gerçek enflasyonu kabul etmeleri 3,5 yıl sürdü” dedi.

Ekonomi gazetesinin haberine göre TÜİK’in hesaplamalarına göre yüzde 64,7 olan 2023 tüketici enflasyonu vatandaşlarca yüzde 129,4 olarak hissediliyor. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde 127,21 olarak açıklamıştı.

TÜİK’e göre tüketicilerin gelir seviyelerinin, harcama kalıplarının ve tüketim alışkanlıklarının kişiden kişiye farklılık göstermesi, hissedilen enflasyonun daha yüksek olmasına neden oluyor

TÜİK’in enflasyonla ilgili değerlendirmesiyle ilgili haberi sosyal medya hesabından alıntılayan ENAG Kurucusu Prof. Dr. Veysel Atasoy, “Gerçek enflasyonu kabul etmeleri 3,5 yıl sürdü” dedi.

Prof.Dr. Ulusoy, kendisinin enflasyon rakamlarını açıklamasından dolayı yaşadıklarını şöyle sıraladı:

“Üniversitemiz soruşturma açtı. ENAG tezinin bağlı olduğu doktora tezini tamamladık ama sunmaya/savunmaya izin vermiyorlar (sanırız telefon geldi bir yerlerde). Tezimizi çaldılar.

TÜİK 4 defa soruşturma/dava açtı, hepsini kaybetti.

Troller ve yancılar saldırdı (not aldık hepsini).

En sonunda kabul etmek zorunda kaldılar gerçek enflasyonu.

Daha bu başlangıç. Geçmiş yılların gerçek enflasyonu olan %180’leri de kabul edecekler, mecburlar.

Fakirleştirdiler sizi..

Dava açın!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com