Piyasalardaki hareketlilik Merkez Bankası’nı korkuttu

Piyasalardaki hareketlilikten korkan Merkez Bankası yetkilileri soluğu Londra'da aldı. Merkez Bankası yetkililerini önemli banka yetkilileriyle bir araya geldikleri belirtildi.

  • ü
  • 13 Mart 2024
  • ü
  • Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, son dönemde piyasalarda oluşan panik havasının Merkez Bankası yöneticilerini de telaşlandırdığını söyledi. Yılmaz’ın aktardığına göre MB’nın bazı üst düzey yöneticileri İngiltere’de önemli bir bankanın müşterileriyle ‘kapalı’ toplantılar yaptı.

Halk seçim sonrası neyle karşılaşacağını bilmediğin için döviz ve altın alımına yönelik. Saraflarda altın bulunmaz duruma geldi.

Bilge Yılmaz’ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Anlaşılan o ki, son dönemde piyasalarda oluşan panik Merkez Bankası yöneticilerini de telaşlandırdı. Merkez Bankası’nda üst düzey isimlerin Londra’ya gidip yabancı bir bankanın müşterileri ile kapalı toplantılar yaptığını öğrendim.

Bu Merkez Bankası ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Varolan sorunlara kısa vadede çözüm üretmek için yapılan bu hamleler yabancı yatırımcılardaki Türkiye algısını daha da bozar.

Merkez Bankası yöneticilerinin bunun yerine ivedilikle şeffaf bir şekilde doğruları yapmasını tavsiye ederim. Her zaman söylediğim gibi devlet yönetmek, üst düzey kamu görevinde olmak ciddiyet ve sorumluluk gerektirir. Maalesef bundan çok uzaktayız.”

İstanbul Kuyumcular Odası, vatandaşın altın talebine yetişemediklerini belirtmiş ve darphane altın üretimini iki katına çıkardığını açıklamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com