#OperatörSoygunu: Türk Telekom CEO’suna göre Türkiye’de internet tarifeleri ‘sudan ucuz’

Sosyal medya kullanıcıları internet tarifelerine yüzde 200-300'ü bulan zamları #OperatörSoygunu etiketiyle protesto ederken, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal 'damacana' örneği verip "sudan ucuz" dedi. Önal'ın sözleri dalga geçme olarak algılanırken Türk Telekom'a tepkiler yükseldi.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Operatörler, GSM ve sabit internet taahhüdü biten abonelerin yeni tarifelerine yüzde 200-300’ü bulan zamlar yaptı, ‘tekelleşme’ eleştirileri de beraberinde geldi.

Binlerce sosyal medya kullanıcısı, fahiş zamları #OperatörSoygunu etiketiyle protesto etti.

Eleştirilere ilk yanıt Türk Telekom’dan geldi.

2024 yılı ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını İstanbul’da düzenlenen toplantıyla Türk Telekom’un CEO’su Ümit Önal, #OperatörSoygunu iddiasına “Fiyatlar sudan ucuz dersek yanlış olmaz” karşılığını verdi.

‘YÜZDE 100’LÜK ARTIŞA DENK GELMEDİM’

Önal toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sosyal medya mecralarında da kendilerine yer bulan operatörlerin fahiş zamlar yaptığıyla ilgili olarak; bu ay, geçen ay tarifelerimize zam yaptık mı? Bu sorunun cevabı hayır. Peki ne yapıyoruz? Sizin de bildiğiniz gibi 12 ay mobilde taahhütlü abonelik sistemiyle yüzde 90’lık bir oranla 12 ay taahhütlü sözleşmelerle hayatımı ilerletiyoruz. Her bir müşterinin taahhüt süresi farklı dönemlerde bitiyor.

Yine tarifelerimizle ilgili bilgi istedim arkadaşlardan. Geçtiğimiz yıldan bu yıla son 2 aylık dönemde Türk Telekom ve diğer bütün operatörlere baktım. Operatörler için böyle üç haneli yüzde 100’lük rakamlara ulaşan yeni müşteri tarifelerine denk gelmedim.’

Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var. Ancak yıllık taahhütler kapsamında enflasyon hesabı ile elbette yenileme dönemlerinde tüketiciler zamlarla karşılaşıyor. Biz burada da tüketicileri mağdur etmemeye çalışıyoruz.”

‘KOMİK BİR ÖRNEK OLSUN DİYE SÖYLÜYORUM’

“Bugün Avrupa’da ortalama olarak 15 Euro ile 25 Euro arasında değişiyor ama alta inmiyor. Biz de bugün 5 Euro mu arkadaşlar? Dolayısıyla hem ithalata dayalı bir yatırım hem enflasyonist bir bir ortamda olacaksınız hem 5 Euro bir hizmet sunacaksınız… Ortadoğu’ya gittiğinizde bu fiyatlar 35, 45 dolarlar civarı. Komik bir örnek olsun diye söylüyorum: Türkiye ile Irak’ı karşılaştırmıyorum. Irak’a gittiğinizde 9 dolar civarı…

‘SUDAN UCUZ DERSEK YANLIŞ OLMAZ’

Türkiye’de bugün ortalama 4 kişilik bir ailede yaşadığımızı düşünelim. Bu ailede de kullanma suyu değil, diğer su tüketimini düşünelim. Ortalama 5 ile 8 damacana su tükettiğimizi düşünelim. Bunun 600–800’lik rakama geldiğini söylersek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Buradan bir alegori yapalım; operatör tarifeleri ya da müşteri fiyatları sudan ucuz dersek yanlış olmaz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com