Milyonların gözü Meclis’te olacak: İşte iktidar kulislerinde konuşulan asgari ücret

2025 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için maraton önümüzdeki hafta başlayacak. İktidar kulislerinde yüzde 36-37 civarı bir artış konuşuluyor. Bu da artışın beklentilerin altında olması anlamına geliyor.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) önümüzdeki hafta başlayacak ve 2 ay sürecek bütçe görüşmelerine gözünü dikmiş durumda. “2025 yılında uygulanacak asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunun cevabı merak edilirken iktidar kulislerinde konuşulan rakam da ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın aktardığına göre; siyaset gündeminin yanı sıra ekonomi gündemi de önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak. Meclis yaklaşık 2 ayı bulacak bütçe mesaisine başlayacak. Yıl sonunun önemli gündem maddelerinden biri de açlık sınırının altına inen asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı olacak.

GEÇEN YIL YÜZDE 49’LUK ARTIŞ YAPILMIŞTI

2024’te yüzde 49 zamla 17 bin 2 lira olan asgari ücretin 2025 yılı artışı aralık ayı başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından karara bağlanacak. Ancak bugünden artış oranıyla ilgili tahminler yapılmaya başlandı.

İktidar kulislerinde yıl sonu enflasyon oranı ve 2025 yılı hedef enflasyon oranı ve yeniden değerlenme oranları da dikkate alınarak çeşitli tahminler dile getiriliyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE OLACAK?

Bu kapsamda 2025 asgari ücret zammının yüzde 36-37 civarında olabileceği konuşuluyor. Bu asgari ücretin yaklaşık 6 bin lira artışla 23 bin lira ile beklentinin çok çok altında olması demek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com