Mehmet Şimşet: EYT’nin maliyeti kalıcı, depremden beter

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Mehmet Şimşek’in AKP Genel Merkezi'nde parti yöneticilerine EYT hakkında yaptığı sunumu paylaştı. Babuşçu, Şimşek'in "EYT bütçeye ciddi yük getirdi. EYT'nin maliyeti kalıcı bir maliyet. Deprem etkisi geçici, birkaç yıllığına, bir kerelik. EYT öyle değil" dediğini aktardı.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in EYT hakkında söylediği sözleri paylaştı. Babuşcu, Şimşek’in ‘Allah kimsenin başına bir daha böyle bir uygulama vermesin’ dediğini ifade etti.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Şimşek’in AKP Genel Merkezi’nde AKP’li üst düzey yöneticilere yaptığı bir sunumu paylaştı.

Babuşçu’nun aktarımına göre Şimşek, AKP Genel Merkezi’nde AKP üst düzey yöneticilerine yaptığı sunumda KKM ve EYT ilgili şunları söyledi:

“KKM ve EYT bütçeye ciddi yük getirdi. 1970’li yıllarda KKM benzeri bir uygulama olan DÇM son taksiti ödendiğinde Turgut Özal, Allah bir daha kimsenin başına böyle bir uygulama vermesin dedi.’

Şimşek, EYT’den rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi: “EYT’nin maliyeti kalıcı bir maliyet. Deprem etkisi geçici, birkaç yıllığına, bir kerelik. EYT öyle değil.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ŞİMŞEK: EYT’Yİ ÇIKARIRSANIZ BÜTÇE AÇIĞI KALMIYOR

EYT düzenlemesi 1 Mart 2023’te yasalaşarak yürürlüğe girmişti. 2024 Temmuz ayında açıklanan verilere göre EYT’nin maliyeti 577.3 milyar TL olarak açıklandı.

Şimşek, daha önceki açıklamalrında da EYT’nin bütçeye yük olduğunu söylemiş, “EYT’nin milli gelire etkisi yüzde 2. Bunu çıkarırsanız bütçe açığı kalmıyor” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com