Mehmet Şimşek’ten 22 yıl hatırlatmasına: Ama ben yeni geldim

CHP’li eski milletvekilleri Melda Onur ve Binnaz Toprak ile uçakta karşılaşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili konuştu. Enflasyonun 3-4 yılda normale dönebileceğini söyleyen Şimşek'e 22 yılda iktidarda olduklarının hatırlatılması üzerine "ama ben yeni geldim” yanıtını verdi.

  • ü
  • 10 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (Depo Photos)

Eski CHP Milletvekili Melda Onur, uçakta yan yana oturdukları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili izlenimlerini Gazete Pencere’de kaleme aldı.

Uçaktaki sohbetiyle ilgili ayrıntılara girmeyen Onur, yolculuğun sonuna doğru yaşadığı olaya yazısında yer verdi. Onur’un yazısı şöyle: “Uçak indi ve ayağa kalkarken hala sohbet bitmemişti. Uçağın ön bölümüne doğru herkes ayaklanmış inmeyi bekliyordu. Ben de diğer milletvekili arkadaşlarımı tanıştırdım. Aslında zaten 24. Dönemde de bakandı ve muhtemelen herkes aşina idi. Sevgili Binnaz Toprak her zamanki güleç ve pozitif haliyle “Ne olacak bu enflasyon Sayın Bakan” dedi. Bizim dışımızdaki yolcular da dikkat kesilmişti. Mehmet Şimşek de size bir bilgi vereyim diyerek şöyle anlattı: “Dünyada 1970’lerden beri 56 ülkede 100 büyük enflasyon şoku incelendi. Ülkeler bu şoktan ortalama 3,4 yılda çıkıyorlar” dedi. Bunun üzerine Binnaz Hoca, “ne 3-4 yılı 22 yıldır baştasınız” deyince Bakan Şimşek de “ama ben yeni geldim” deyiverdi. Bunun üzerine ben de “Peki bizde bu 3,4 yılı hangi tarihten başlatıyorsunuz?” diye sordum. Şöyle bir durdu ve önceki Eylül’e işaret etti. Sonra rakamlara baktım gerçekten de en yüksek dönem 2022’nin Ağustos-Eylül-Ekim ayları. Kaba bir hesapla 2025 yılı sonuna denk geliyor çıkış. Ama tabii Mahfi Eğilmez’in yazdığı gibi “her an köşeden ters yöne girmiş bir kamyon karşımıza çıkabilir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com