Mehmet Şimşek, ‘istifa’ iddialarının faturasını açıkladı: ‘Muazzam bir para çıkışı oldu’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde hakkında ortaya atılan 'istifa etti' haberlerinin ekonomiye faturası hakkında, "Türkiye'den muazzam bir para çıkışı oldu. Özellikle offshore, yani dışarıdan kaynak; çünkü onlar tedirgin oldular" dedi.

  • ü
  • 17 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan istifa iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu asılsız iddialar sonrası Türkiye’den muazzam bir para çıkışı oldu. Bu tedirginliklerin, belirsizliklerin, bu tür iddiaların maalesef maliyeti var” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşke, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek istifa iddialarının bir maliyetinin olup olmadığının sorulması üzerine, “Maliyeti çok büyük. Ağustosun başında Japonya kaynaklı küçük bir türbülans yaşandı. Japonlar yeni borçlanmıştı faizi düşük diye. Dolara çevirmişlerdi, gitmişler Amerikan hisseleri almışlar. ABD’de bir takım veriler çıkıp, ‘acaba resesyon olur mu’ endişesi baş gösterince; bu arada Japon Merkez Bankası ufak bir faiz artışına gitti. Yen de değerlendi. Bunlar bu yeni açığa satmışlar. Tekrar yene dönmek zorunda kaldılar, orada bir türbülans yaşandı. Bu arada bu ağustosun başı. Bize etkisi sınırlı oldu” dedi.

‘İÇERİDEN DIŞARIDAN KİM YAYIYORSA…’

Şimşek iddiaların “çeriden” de olabileceği kuşkusunu da dile getirerek, “Mesela bu asılsız iddialar sonrası Türkiye’den muazzam bir para çıkışı oldu” dedi. Şimşek, şöyle devam etti: “Özellikle offshore, yani dışarıdan kaynak; çünkü onlar tedirgin oldular. Şimdi dolayısıyla bu tedirginliklerin, belirsizliklerin, bu tür iddiaların maalesef maliyeti var. Memlekete maliyeti var. Önce tabii ki yalanlandı dezenformasyon birimi tarafından. Biz de ‘herhalde tamam’ dedik. Ona rağmen maalesef bu dedikodular devam etti ve dışarıya bir şekilde servis edildi. Programa yönelik bir çaba olduğu düşüncesindeyim. Kim bunu yayıyorsa içeriden dışarıdan bilmiyorum; memlekete iyilik yapmadığı çok net. Çünkü bu program ekip işi ama dışarıda bizimle bir miktar daha ilişkilendiriliyor. Biraz onun üzerinden gidiliyor. Kişisel anlamda da üzerimize o kadar gidiyorlar ki anlamlandırmakta zorlanıyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com