Koç Holding’in yarım milyar euro yatırım yaptığı Romanya fabrikası seri üretime başladı

Koç Holding'in, yaklaşık 500 milyar euro yatırım yapılan Romanya'daki Ford Otosan fabrikasında seri üretime geçildi. Yeni nesil Courier modelleri için hazırlıklar tam hızla devam ediyor. Türkiye'de popüler olan araçtan binlerce adet üretilecek.

  • ü
  • 20 Nisan 2024
  • ü
  • Ekonomi

Koç Holding’in Romanya’daki Ford Otosan fabrikasında seri üretime geçmesi büyük yankı uyandırdı. Yeni nesil Courier modelleri için hazırlıklar sürerken, Türkiye’de popüler olan modelden binlerce adet üretilecek.

Ford Otosan’ın tasarımını ve mühendisliğini üstlendiği yeni nesil Courier’nin içten yanmalı van ve kombi versiyonları, Koç Holding’e bağlı Ford Otosan tarafından Romanya’da üretilecek. Bu yatırım için şirketin 490 milyon eurodan fazla kaynak aktaracağı belirtilmişti.

2023 yılının Eylül ayında, ilk parti üretiminin kontrolü için fabrikayı ziyaret eden Rahmi Koç ve Ali Koç, hazırlanan ilk üretime imza atmış ve yakında seri üretime geçileceğini duyurmuşlardı.

Son zamanlarda Koç Grubu, Tat Gıda’nın yüzde 49’luk hisse payını ortalama 75 milyon dolara satın alması ve Antalya’da büyük bir hastane grubunu satın almasıyla gündeme geldi. Ayrıca, Avrupa ve Mısır gibi coğrafyalarda yeni atılımlara girişmeleriyle dikkat çekiyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com