Kastamonulu çiftçiler: Kan ağlıyoruz, böyle giderse tarım bitecek

Tarımsal girdi maliyetlerinin yüksek, alım fiyatlarının ise düşük olması nedeniyle ülke genelinde çiftçilerin tepki ve eylemleri sürüyor. Kastamonulu çiftçiler, "Çok kötüyüz, kan ağlıyoruz. Fiyatlara güncelleme istiyoruz. Böyle devam ederse çiftçi kalmayacak, biz de dahil" dedi.

  • ü
  • 23 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Kastamonu’da yıllardır çiftçilik yapan Deniz Yıldırım ve Mehmet Yıldırım, ürünlerden zarar ettiklerini ve rtık kimsenin çiftçilik yapmak istemediğini söyledi.

ANKA’ya konuşan çiftçiler, “Çok kötüyüz, kan ağlıyoruz. Fiyatlara güncelleme istiyoruz. Aldığımız paralar bizim girdilerimizin altında kalıyor ve zarar ediyoruz. Bu şekilde olursa benim yaşımda hiçbir çiftçi arkadaşım kalmayacak, biz de dahil” dedi. Çiftçi Deniz Yıldırım ise şöyle konuştu:

‘BU SENE PANCARDAN VERİM ALAMADIK’

“Geçen sene iki kez sulama yaptığım şeker pancarı bundan daha güzeldi. Bu sene kuraklıktan dolayı tam 7 kez sulama yaptım ve pancarım şu an bu şekilde küçücük. Biz bu pancardan verim elde edemedik bu sene. Fiyat zaten bizi hiç tatmin etmiyor. Fiyatlar şu an çok kötü bir durumda. Çiftçi bu fiyatlardan çok muzdarip. Çok kötüyüz, kan ağlıyoruz. Fiyatlara çok güzel bir şekilde, çiftçinin mutlu olabileceği bir şekilde güncelleme istiyoruz.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ŞARTLARIMIZ ÇOK ZOR, MALİYETLERİMİZ ÇOK YÜKSEK’

Şartlarımız çok zor, girdiler çok yüksek, maliyetlerimiz çok yüksek. Aldığımız paralar bizim girdilerimizin altında kalıyor ve zarar ediyoruz. Bu şekilde olursa benim yaşımda hiçbir çiftçi arkadaşım kalmayacak ben de dahil. Şeker pancarının şu an fiyatı açıklanmadı. Şu an biz şeker pancarını 1,80 liradan teslim edeceğiz. Ama bu şeker pancarı 3 liranın altında olursa ve daha fazla olmazsa biz tamamen zarar edeceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com