İstanbul ile Ankara arasına ‘daha hızlı tren’ geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasına yeni bir otoyol ve hızlı tren hattı inşa etmek istediklerini belirtti.

  • ü
  • 18 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuk olduğu AA Masası’nda yaptığı açıklamada İstanbul-Ankara arasına yeni bir otoyol ve hızlı tren hattı inşa etmek istediklerini belirtti.

Mevcut hat önce ‘hızlandırılmış’, daha sonra ise ‘hızlı tren hattı’ olarak AKP döneminde hizmete girmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya ilişkin şöyle konuştu:

“İstanbul ile Ankara arasında hem bir otoyol hem de yeni bir hızlı tren hattı inşa edelim istiyoruz.” diyen Uraloğlu, “Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi’nde çalışmalar başladı, 2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul’a gidebileceğiz” diye konuştu.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 3,5 SAAT VAADİ

Bakan ayrıca Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi için ise “2027’nin başlarında İzmir’i bitirmiş olacağız, hedefimiz bu. Ankara’dan İzmir’e 3,5 saatte gidilecek.” dedi.

Kişisel verilerin sızmasıyla ilgili olarak ise “Bugünün Türkiye’sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor.” ifadesini kullandı.

INSTAGRAM AÇIKLAMASI

Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili olarak da konuşan Bakan Uraloğlu, “Platformlar Türkiye’nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiği zaman her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu ortaya koyduk.” dedi.

Uraloğlu, “Biz her gün siber güvenlik anlamında 400’ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız.” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com