IMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlanıyor: Yurt dışından telefon almak artık hayal

Her yıl katlanarak artan yurt dışı telefonlar için IMEI ücretine yeni bir zammın daha yolda olduğu belirtildi.

  • ü
  • 06 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Yurt dışı çıkış puluna yapılan zam ve küçük perakende ticarete getirilen fahiş verginin ardından bir zam da yurt dışından getirilen telefonlar için alınan IMEI ücretine geliyor. 2024 için 31 bin 692 TL olan kayıt ücretinin, yeni yılda 45 bin TL’ye çıkacağı konuşuluyor. İşte vergi uzmanının YDO değerlendirmelerine göre ortaya çıkardığı IMEI kayıt ücreti.

YURT DIŞI İLE DUVAR ÖRÜLÜYOR

2024 yılında IMEI kayıt ücretlerinin 31 bin 692 TL’ye çıkarılması eleştirilmişti. Bugün ise yurt dışından getirilen ürünler için vergilendirmede düzenlemeler yapıldı. Yurt dışı alışverişlerinde alınan ürünlere yönelik yapılan düzenleme sonrası gözler bir kez daha IMEı kayıt ücretlerine çevrildi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, analizlerini yaparak 2025 IMEI kayıt ücretinin ne kadar olacağını açıkladı.

2025’TE YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRMEK HAYAL

Ülkemizde vergi, ceza, harç, tarife ve benzer kalemlerdeki maktu tutarlar Yeniden Değerleme Oranı (YDO) esas alınarak belirleniyor. Bu oran, değerleme yapılacak yılın ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre Yurtiçi Üretici Fiyatları Genel Endeksi’nde (Yİ-ÜFE) meydana gelen ortalama fiyat artış oranıyla tespit ediliyor. Bu nedenle ekim ayında YDO ve dolaylı olarak 2025 yılı vergi ve harç zamları da belli olacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ZAM ÜSTÜNE ZAM

Bu kapsamda1 Ocak 2025 tarihi itibariyle yurt dışından getirilen telefonlarda IMEI kayıt ücreti 31.692 TL’den 45.953 TL’ye yükselecek. Öte yandan eğer ekim ayı enflasyonu yüzde 0 bile gelecek olsa YDO yine de yüzde 42,76 olacak. Bu şekilde de IMEI kayıt ücreti 45.243 TL’ye çıkmış olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com