İktidarın ‘ballı maaşlı’ arka bahçesi olarak: Turkcell

Son olarak Boğaziçi Rektörü Naci İnci'nin 150 bin TL aylıkla yönetim kurulu üyesi yapılmasıyla gündeme gelen Turkcell'de çok sayıda AKP'li bulunuyor.

  • ü
  • 05 Mayıs 2024
  • ü
  • Ekonomi

Varlık Fonu bünyesinde bulunan teknoloji şirketi ve GSM operatörü Turkcell, adeta iktidarın ‘ballı maaşlı’ arka bahçesi oldu.

Son olarak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin de 150 bin TL maaşla Yönetim Kurulu üyesi yapılmasıyla gündeme gelen şirkette Yönetim Kurulu üyeleri ayrıca her yıl yüklü miktarda temettü alıyorlar. Önceki yıllarda bu temettü Yönetim Kurulu Başkanı için yıllık 250 bin, üyeler için ise 100’er bin Euro olmuştu.

ESKİ BAKANIN OĞLU GENEL MÜDÜR

Sözcü gazetesindeki habere göre; Turkcell yönetiminde halen AKP eski Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da bulunuyor. Şirkete geçmişte de AKP’liler atandı. Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Enerji eski Bakanı ve Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, Tarım ve Orman eski Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazine ve Maliye eski Bakan Yardımcısı Bülent Aksu da yönetimde yer almıştı. AKP Siirt eski Milletvekili Arif Demirkıran da Turkcell’in yönetimine girenler arasındaydı.

Turkcell’in Genel Müdür koltuğunda halen eski bakan Koç’un oğlu Ali Taha Koç oturuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com