İktidar medyasından kara tablo: 18 milyon kirayı ödeyemiyor, yemeğe çıkamıyor, tatile gidemiyor

İktidar medyası Almanya nüfusunun yüzde 21’inin kiralarını ödeyemediğini, ailesiyle haftada bir yemeğe çıkamadığını, yılda bir haftalık bile tatile gidemediğini iddia etti.

  • ü
  • 12 Nisan 2024
  • ü
  • Ekonomi

AKP iktidarına verdiği destekle bilinen Türkiye Gazetesi, Almanya’da 18 milyon kişinin yoksullukla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Gazete, Almanya nüfusunun yüzde 21’inin kiralarını ödeyemediğini, ailesiyle haftada bir yemeğe çıkamadığını, yılda bir haftalık bile tatile gidemediğini iddia etti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından çarşamba günü yayınlanan raporu yorumlayan gazete, ülke nüfusunun yüzde 21,2’sini oluşturan 17 milyon 700 bin kişi için alarm zillerinin çaldığını duyudu.

Yoksulluktan etkilenenlerin kiralarını ödeyemediği, ayda bir defa bile dışarıda yemeğe çıkamadıkları belirtilirken; araştırma sonuçları hesaplanırken ortalama gelirin yüzde 60’ından azına sahip herkes, yoksulluk riski altında sayıldığı iddia edildi 2023’te bu rakam yalnız yaşayanlar için ayda net 1.310 euro, iki küçük çocuğu olan iki yetişkin için ise ayda 2.751 euro olarak hesaplandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com