İHA-SİHA vergisi: ‘İsrail saldıracak’ diye oyuncak bebeklere ek vergi geliyor

AKP’nin hazırladığı yeni kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Buna göre; kredi kartlarından sonra oyuncak bebeklerden ve oyuncak arabalardan da ÖTV vergisi alınacak.

  • ü
  • 12 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

AKP’nin hazırladığı 12 maddelik “Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na destek amaçlı yeni vergi paketiyle oyuncaklardan da ÖTV alınacak.

AKP’nin hazırladığı “Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM’ye sunuldu.

KREDİ KARTINA ‘İHA-SİHA’ VERGİSİ

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, dün TBMM’de yaptığı açıklamada, Gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere 750 lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 lira, noterlerde yapılan sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci araç alım satımında 1500 lira, diğer işlemlerde ise 75 lira gelir alınacak. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katılma payı alınmasına ilişkin düzenleme yaptıklarını belirtmişti.

OYUNCAKLARDAN ÖTV ALINACAK

Yeni vergi paketine tepkiler devam ederken, kanun teklifinin detayları da ortaya çıktı. İktidarın hazırladığı teklife göre, oyuncaklara da yüzde 20’lik ÖTV uygulanması planlanıyor. Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, insansız hava taşıtları (drone), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklar (drone) için yüzde 20 ÖTV uygulanacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

12 maddelik teklifte toplamda yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli oluşması öngörülen yeni teklife göre yüzde 20 ÖTV uygulanacak oyuncaklar şu şekilde:

Üç tekerlekli bisikletler, skuterler, pedallı arabalar ve benzeri pedallı oyuncakla; oyuncak bebekler için arabalar; oyuncak bebekler; diğer oyuncaklar; küçültülmüş (scale) modeller ve benzeri eğlencelik modeller (hareketli olsun olmasın); her türlü bilmeceler (puzzle) (Yalnız 9503.00.75.00.00; 9503.00.79.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyon numaralarında yer alan yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış uçan oyuncaklar)

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com