İflasın eşiğine gelen pizza devi 127 şubesini satıyor

Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan pizza devi, finansal yükümlülüklerini yerine getiremediği için bu zor kararı almak zorunda kaldı.

  • ü
  • 27 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Pizza devi Pizza Hut, EYM Pizza’nın iflasının ardından önemli bir karar aldı. ABD’nin sevilen pizza zincirlerinden biri olan Pizza Hut, franchise ortağı olan EYM Pizza LP’nin iflas başvurusunda bulunmasının ardından işlettiği 127 mağazayı satışa çıkarma kararı verdi. Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin gibi eyaletlerde bulunan 127 mağazasının kapatılması gündemde.

ZOR KARARI ALMAK ZORUNDA KALDI

Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan EYM Pizza, finansal yükümlülüklerini yerine getiremediği için bu zor kararı almak zorunda kaldı. Şirketin en büyük alacaklıları arasında Pizza Hut’ın da yer alması, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

127 MAĞAZA SAÇIŞA ÇIKARILIYOR

Satışa çıkarılan 127 mağazanın yeni sahipleri henüz belli değil. Ancak, bu mağazaların bir kısmının kapanma ihtimali oldukça yüksek. Bazı mağazalar ise farklı franchise’lar tarafından satın alınabilir ve Pizza Hut adı altında hizmet vermeye devam edebilir.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

EYM Pizza’nın kardeş şirketi olan EYM Chicken da aynı dönemde Illinois, Indiana ve Wisconsin’deki 25 KFC restoranını kapattı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com