İddia: Şimşek istifa etmek istedi, Yılmaz vazgeçirdi

Araştırmacı yazar Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa ettiğini, ancak bu kararından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ikna etmesiyle vazgeçtiğini iddia etti.

  • ü
  • 21 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi yasası planlandığı gibi çıkmadığı gerekçesiyle iki hafta önce istafa ettiği ileri sürüldü.

İddianın sahibi araştırmacı yazar Erol Mütercimler, Şimşek’i ‘istifadan’ döndüren kişinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olduğunu iddia etti.

Kişisel YouTube kanalındana çıklama yapan Erol Mütercimler, “Pazar günü önemli bir toplantıdaydım. Orada çok önemli bir bilgi öğrendim. Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş fakat Cumhur reisi yardımcısı var biliyorsunuz, Cevdet Yılmaz araya giriyor ve zor bela razı ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Erol Mütercimlerin iddiasına göre Saray’ın özellikle yandaş iş adamlarının milyarlarca lira vergi borçlarını bir kalemde silmesine Mehmet Şimşek tepki göstererek “Biz şimdi vergiyi kimden alacağız?” demiş.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com