İddia: AKP’de Mehmet Şimşek’in yerine Hafize Gaye Erkan konuşuluyor

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yerine eski merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yedekte tutulduğunu ileri sürdü. Buna gerekçe olarak da 'Mehmet Şimşek'in para getirememesi', Hafize Gaye Erkan'ın ABD finans çevrelerinde 'daha tanınır' olması.

  • ü
  • 12 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Kendi Youtube kanalında konuşan gazeteci Fatih Altaylı, AKP kulislerinde eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’la ilgili dillendirilen iddiayı gündeme getirdi.

Altaylı, programda “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yerine Gaye Erkan mı getirilecek” sorusuna kendi duyduğu kulis bilgileri ile yanıt verdi.

‘GAYE ERKAN NEDEN TÜRKİYE’DE KALDI?’

Altaylı’nın sözleri şöyle: “AKP’nin güvendiği bir iki adam var işte onların da en babası Mehmet Şimşek’ti. Şunu da söyleyeyim; Gaye Erkan’ı da yedek tutuyorlar. Şu anda ben bunu söyleyeyim; Gaye Erkan hala Türkiye’de burada babasıyla beraber. AKP’de şöyle kulisler konuşuluyor; ‘Ya Mehmet de dışarıdan para getiremiyor, acaba Gaye daha iyi mi getirir?’ falan diyenler var. Acaba Gaye hanımın Amerikan finansal çevresi daha mı iyi gibi düşünceler var. Bu düşünceler doğru değil ama AKP kendinde kabahat bulamayacağı için, yani bizim bu adalet anlayışımızda, bizim bu diğer politikalarımızda, çevremizle kavga etmemizde, atar gider yapmamızda ekonomi düzelmiyor. ‘Türkiye güvenilir sınıfa girmiyor’ diyemeyecekleri için suçu para gelmemesinde yani Mehmet Şimşek’te bulacaklar. Gaye Erkan niye burada? Hayatı Amerika’da geçmiş işi orada, çalıştığı bankalar orada.

Mehmet Şimşek bulabilecekleri en iyi adamdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında arkasında duran kimse yok, o da ne kadar durur bilemeyiz. Duramadığı zaman felaket olur. Çünkü Mehmet Şimşek’i yiyenler Gaye Erkan’ı kemikleriyle beraber yerler tüy bırakmazlar.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com