Güler Sabancı: Türkiye ekonomisi parlak geleceğe ilerliyor

Güler Sabancı 2018 yılında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için kullandığı ifadeleri Mehmet Şimşek için de söyledi.

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, zorlu bir dönemin geride kaldığını, Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini öne sürdü. Sabancı, Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonomi yönetimine tam destek verdi.

Londra’da düzenlenen Sermaye Piyasaları Günü konferansında 100’den fazla uluslararası finans kuruluşu temsilcisine hitap eden Güler Sabancı, Türkiye ekonomisine güveninin tam olduğunu, doğru adımlarla daha parlak bir geleceğe doğru ilerleneceğini belirterek şunları söyledi:

“Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip, güçlü bir amaca hizmet eden bir topluluğuz. Kurulduğumuz günden bu yana insan kaynağının en değerli varlığımız olduğuna inanıyoruz. Nitelikli insan kaynağımız ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığımız, Sabancı’nın yüzyıllık mirasının ve geleceğinin temel taşlarıdır. Ülke olarak zorlu bir dönemi geride bırakırken, atılan doğru adımlarla birlikte Türkiye ekonomisinin parlak bir geleceğe doğru ilerlediğine yürekten inanıyoruz.”

‘SON DERECE MEMNUNUM’

Türkiye’nin potansiyeline olan güvenlerinin artarak devam ettiğine değinen Sabancı, ekonomi yönetimi tarafından enflasyonun birincil öncelik olarak ele alınmasının iş dünyası olarak kendilerini de son derece memnun ettiğinin altını çizdi.

Sözlerine şöyle devam etti:

“Diğer yandan, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelerden biri olduğunu unutmamak gerekir. Gelişmekte olan bir ülke olmak, mevcut küresel konjonktürde bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Ama tüm bunların yanında Türkiye’nin muazzam bir de potansiyeli vardır. Yaklaşık 100 yıldır Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleşmiş bir Topluluk olarak, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Dünyanın Sabancısı vizyonumuzla, hep ülkemizin hem de Topluluğumuzun, küresel ölçekte güç kazanması için sorumluluk almaya devam edeceğiz.”

BERAT ALBAYRAK İÇİN DE BENZER SÖZLER SÖYLEMİŞTİ

Güler Sabancı 2018 yılında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için de şunları söylemişti:

“Sayın Bakanımızı Enerji Bakanlığı’ndan tanırız. Söylediğini yapan bir kişidir. Gerçekleştirmiş ve başarılı bir bakanlık yapmıştır. Bugünde bize orta ve uzun vadede yeni dönemin dönüşüm döneminin neler yapılacağının ana hatlarını verdi. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Eylül başında orta vadeli program çıktığında hepimiz daha fazla detaya sahip olacağız. Ancak duyduğumuz orta ve uzun vadeli planın ön hatları bakanımızın geçmişini de bildiğim için tek tek uygulanacağına ve Türkiye’nin hak ettiği dönüşümü gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com