Getir bin 800 çalışanını işten çıkardı

Bin 800 işçiyi kapının önüne koyan hızlı teslimat şirketi Getir, Almanya'daki faaliyetlerini sonlandıracak ve depolarını kademeli olarak kapatacak.

  • ü
  • 25 Nisan 2024
  • ü
  • Ekonomi

Türkiye merkezli hızlı teslimat şirketi Getir’in, bu hafta başında Almanya’daki bin 800 çalışanını işten çıkardığı belirtildi. Şirketin, 15 Mayıs itibarıyla Almanya pazarından tamamen çekileceği bildirildi.

Almanya’nın önemli ekonomi gazetelerinden Wirtschaftswoche’nin aktardığına göre, şirket 15 Mayıs’ta Almanya’daki faaliyetlerini sonlandıracak ve depolarını kademeli olarak kapatacak. Bu çekilme kararı, Getir’in yaklaşık bir buçuk yıl önce 1,2 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın aldığı rakibi Gorillas’ı da kapsıyor.

PERSONEL İŞTEN ÇIKARILIYOR, DEPOLAR KAPATILIYOR

Almanya’daki bin 800 çalışanın bir kısmının bu hafta başında işten çıkarıldığı belirtiliyor. Şirketin, ülkedeki tüm depolarını önümüzdeki üç hafta içinde kademeli olarak kapatacağı ifade edildi. Şirket konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmayı reddetse de, bu gelişmelerin hem Getir markası hem de Gorillas için sonun başlangıcı olduğu anlamına geldiği kaydediliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com