Ford Mustang Mach-E ile tek şarjla rekor kırdı

Ford Mustang Mach-E, tek şarjla elde edilen tam 916 km menzil ile Guinness Dünya Rekoru kırdı. 91 kWh bataryaya sahip araç için özel lastik üretimi yapıldı.

  • ü
  • 07 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ford Mustang Mach-E, tek şarjla elde edilen tam 916 km menzil ile Guinness Dünya Rekoru kırdı. Daha önceki rekorun 907 km seviyesinde yer aldığı aktarılıyor, 91 kWh bataryaya sahip bu Mach-E’de standart modelden farklı olarak 19 inç değil 18 inç jantların ve menzile katkı sağlayan Bridgestone imzalı özel lastiklerin kullanıldığı açıklanıyor. Rekor kırılan aracın spesifik olarak “Ford Mach-E Premium Extended Range RWD” olduğu belirtiliyor.

Ford, son dönemde elektrikli otomobil pazarındaki Çinli rakipleriyle mücadele edebilmek adına çok önemli çalışmalar yapıyor. Şirket Çinli elektrikli otomobillerin ABD pazarına etkisini gören ve bunu uzun süredir açık şekilde dile getiren isimlerden. Özellikle 10-15 bin dolarlık ucuz araçlardan korkan firma, Çinli firmaların elektrikli taraftaki üstünlüğünü kabul ediyor ve bunun için tam olarak hazır olmak istiyor. Ford’un elektrikli araç bölümünden Marin Gjaja, bu konuda geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, “Bu teknolojide bizden öndeler. Buna bakıyoruz ve diyoruz ki eninde sonunda buraya gelecekler. Bu yüzden şimdi sürece tam olarak uyum sağlamalı ve elektrikli araçlara odaklanmaya devam etmeliyiz, yoksa bir şirket olarak bir geleceğimiz yok.” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com