Fitch’ten ‘kemer sıkmaya devam’ tavsiyesi: Kredi notunu olumlu etkiler

Fitch Ratings'in analisti Morales, Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendirdi; bu politikaların kredi notu kararlarını olumlu etkileyeceğini söyledi.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

Fitch Ratings’in Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye’nin ekonomi politikalarının kredi notu kararlarına etkisini değerlendirdi. Türk bankalarının borçlanma performansındaki artışın, yatırımcıların sektöre olan güvenini yeniden kazanması açısından önemli olduğunu belirten Morales, uygulanan kemer sıkma politikalarının tutarlı bir şekilde sürdürülmesini kredi notu açısından olumlu olarak gördüğünü kaydetti.

‘UYGULANAN -KEMER SIKMA- POLİTİKALARI DEVAM ETMELİ’

CNBC-e’ye konuşan Morales, Türkiye’nin ekonomi politikalarının kredi notu üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Morales, Türkiye’nin mali ve gelir politikalarının iç talebi soğutacak şekilde ayarlanmasının muhtemel olduğunu belirtti. Özellikle asgari ücret ayarlamaları gibi kararların iç talebi etkileyebileceğini vurgulayan Morales, bu politikaların kredi notu açısından tutarlılığının sürdürülebilirliği açısından olumlu bir etki yaratabileceğini ifade etti.

BANKALARIN BORÇLANMA PERFORMANSI

Morales, Türk bankalarının borçlanma performansındaki artışın uluslararası yatırımcıların sektöre olan güvenini yeniden kazandığını belirtti. Bu durumun Türkiye’nin finansal istikrarına olumlu katkı sağladığını ve uluslararası piyasalardaki algıyı iyileştirdiğini söyledi.

‘DOLAR 36 LİRAYLA KAPANABİLİR’

Türk Lirası’nın değerlenmesi konusunda Morales, kademeli bir değer kaybının dezenflasyon hedeflerini zorlamayacağını belirtti. Dolar karşısında TL’nin yıl sonunda yaklaşık 36 TL seviyesinde kapanmasını beklediklerini ifade eden Morales, bu durumun ekonomik istikrar için önemli olduğunu vurguladı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ENFLASYON NASIL ETKİLENECEK?

Morales, politika yapıcılar için en büyük zorluğun enflasyonu düşürmek ve benzer ülkelerle rekabet edebilecek seviyelere indirmek olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Türkiye’nin genel olarak sıkı bir politika duruşunu uzun süre sürdürmesi gerektiğini ve Merkez Bankası’nın bu yönde kararlı bir tutum sergilediğini sözlerine ekledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com