Fırıncılar istedi, İstanbul’da ekmeğe büyük zam yolda

İstanbul'da 10 TL olan ekmek fiyatı, bazı ilçelerde ise 12.5 TL olarak uygulanıyor. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, 15 TL'lik fiyat teklif etti.

  • ü
  • 01 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam yapılması gündemde. Artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar ekmek fiyatının 10 TL’den 15 TL’ye çıkmasını istedi.

Cumhuriyet gazetesindeki habere göre; İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeğe gizli zam yapılırken, un fiyatlarındaki artış nedeniyle 200 gramlık ekmeğin 15 liraya yükselmesi gündemde. Fırıncılar, maliyetlerin artması nedeniyle esnaf odalarına fiyat artışı talebinde bulundu.

İstanbul’da fırıncılar, ekmek fiyatlarının yükseltilmesi için düğmeye bastı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, son dönemde un fiyatlarındaki ciddi artış nedeniyle 200 gram ekmeğin fiyatının 15 liraya çıkarılması için talepte bulunduklarını açıkladı.

Çetin, “620-650 liraya aldığımız 50 kilogramlık un çuvalı şu an 750-800 lira seviyelerine yükseldi” diyerek fırıncıların bu durumdan oldukça etkilendiğini belirtti.

BAZI İLÇELERDE 12,5 TL’YE SATILIYOR

Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar gibi bazı bölgelerde bazı fırınlar, resmi olarak açıklanan 10 lira yerine ekmeği 12,5 liraya satmaya başladı. Bu gayri resmi zam, ekmek fiyatlarının yüzde 25 oranında artmasına neden oldu.

Fırıncılar Odası Başkanı Çetin, bu durumun kontrolsüz bir şekilde yayılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com