Fındık üreticisi: Bu fiyatlar, bu emeğe değmez

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 130 TL olarak açıkladığı fındık alım fiyatının en az 180 lira olması gerektiğini söyleyen üreticiler "Bu fındığın çok zahmeti var. Verilen fiyattan hiç memnun değiliz. Fındık bahçelerine cenaze evine girer gibi gidiyoruz" dedi.

  • ü
  • 10 Ağustos 2024
  • ü
  • Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) maliyetlerin çok altında 130 lira olarak açıkladığı fındık alım fiyatlarına tepkiler sürüyor. ANKA‘nın haberine göre; fındık üretici Özkan Palazoğlu emeklerinin karşılığını alamadığını vurgulayarak “Normalde bu fiyatlar bu emeğe değmez” dedi.

Üretici Suriye Baş ise “Bizim başka gelirimiz yok. Çiftçiler ürünün gözüne bakıyor ama fiyat yok. Devlet çiftçiyi düşünmedi” diye konuştu. Tüm Köy-SEN Ordu İl Başkanı ve fındık üreticisi Zekai Sağra da yaşanan mağduriyetlerin altını çizerek şöyle dedi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

    Fındık üreticisinin talebi 160’tı, TMO ‘130 TL’ dedi

    Özel’den fındık üreticisine: Bu fiyattan vermeyeceğiz, oyuna gelmeyin

    Bu haberler de ilginizi çekebilir:

       

      ‘FINDIK BAHÇESİNE CENAZEYE GİDER GİBİ GİDİYORUZ’

      “Bugün üretici fındık bahçelerine girerken cenaze evine girer gibi gidiyor. Artık fındık gıda tekellerine hizmet eder, biz de kendi topraklarımızda bu şirketlerin marabası durumundayız. Bunların işçisiyiz, bir de üstelik sendikasız, ücretini alamayan, fazla mesai yapan işçi durumundayız.”

      Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

      ÖNERİLEN İÇERİKLER

      WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com