Erdoğan imzaladı: Çok değerli araziler satış listesinde

Başta İzmir, Muğla ve Antalya olmak üzere denize sıfır ya da çok yakın noktalardaki 73 taşınmaz satışa çıkarıldı.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

AKP iktidarının sattığı şirket, fabrika, liman, otel ve enerji tesislerinin yanında sıra cennet koylara, yeşil alanlara ve tarım arazilerine geldi. Başta İzmir, Muğla ve Antalya olmak üzere toplam 73 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre; Cumhurbaşkanı kararına göre bu taşınmazlar “satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verimesi” yöntemlerinden biri ya da birkaçı birlikte uygulanarak özelleştirilecek.

İZMİR VE İSTANBUL’DA ÇOK DEĞERLİ ARAZİLER

Özelleştirilecek yerlerden sadece İzmir Konak Umurbey’deki iki taşınmaz TEDAŞ ve TEİAŞ’ye ait. Diğerlerinin hepsi Maliye Hazinesi’nin mülkiyetinde. Bu arada kendisine ait taşınmaz özelleştirilecek olan TEİAŞ’nin kendisi de özelleştirme kapsamında bulunuyor.

Özelleştirilecek yerler arasında İstanbul’da da çok sayıda yer var. Büyük bölümü Sarıyer Rumelifeneri’nde. Toplam 10 parsel. İstanbul’daki diğer yerler Şile ile Çatalca’da bulunuyor. Şile Kabakoz’daki yer denize sıfır. Büyük bölümü denize kıyısı olan büyük bir arazi. İzmir’deki taşınmazlar ise Aliağa, Çeşme, Dikili, Karaburun ve Konak’ta.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com