Enflasyon yüzde 65’e dayandı, Şimşek sabır istedi: İkinci yarıda düşecek

TÜİK'in yıllık enflasyonu yüzde 64,86 olarak açıklanması ile ilgili yorum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşeceğini iddia etti. Şimşek, "Enflasyonda belirgin bir gerileme göreceğiz" dedi.

  • ü
  • 05 Şubat 2024
  • ü
  • Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarını yorumladığı mesajında, hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşa, yılın ikinci yarısını beklemesi tavsiyesinde bulundu.

TÜİK’in enflasyon rakamlarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama geldi. Şimşek, yıllık enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren belirgin bir gerileme yaşanacağını savundu.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Şimşek, “Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Yılın ikinci yarısını işaret eden Şimşek, “Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir” değerlendirmesinde bulundu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com