ENAG’ı konu alan doktora tezine üniversite sansürü

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, ENAG'ı konu olan doktora tezinin savunmasının yapılmasının Yeditepe Üniversitesi rektörlüğü tarafından engellendiğini duyurdu. Ulusoy, "Özetle, emeğimiz, tezimiz ve daha önemlisi kamuoyuna mal olmuş ürünümüzü çaldı rektörlük" dedi.

  • ü
  • 06 Mart 2024
  • ü
  • Ekonomi

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Yeditepe Üniversitesi’nde Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında hazırlanan doktora tezinin savunmasının rektör tarafından engellendiğini duyurdu.

Prof.Dr. Ulusoy, ENAG ile ilgili hazırlanan doktora tezinin savunmasının nasıl engellendiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Ulusoy, “ENAG tezi Yeditepe Universiesi’nde aynı zamanda bir doktora tezine konu oldu. Tez tamamlandı, savunma için tüm işlemler bitti. Hatta Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürünün oluru da alındı. Enstitüsü müdürüne baskı yapılmaya başlandı. Rektörlük ve büyük olasılıkla daha yukarısı beraber çalıştı ve savunmayı engelledi. Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür ve müdür yardımcıları direnip tezin savunulması gerektiğini vurguladı. Rektörlüğün ısrarı ve baskıları sonucunda da toplu olarak istifa ettiler. Özetle, emeğimiz, tezimiz ve daha önemlisi kamuoyuna mal olmuş ürünümüzü çaldı rektörlük”dedi.

Ulusoy, ülkede tüm kurum ve kuruluşların verilerini kullanarak sözleşme yaptığını ve fiyat belirlediğini belirterek,  “Grubumuz ise baskı görüyor, üyeleri işinden oluyor, tezleri ellerinden alınıyor. Sessiz kalmayacağız!”dedi.

ENAG, TÜİK’ten farklı olarak açıkladığı enflasyon verileriyle bir süredir AKP’nin hedefindeydi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com