Emsal karar: Radar cezaları iptal edilebilecek

Trafikte hız sınırını az farkla aşan sürücüler için bir gelişme yaşandı. Mahkemeden çıkan emsal kararla, hız sınırını küçük farklarla aşan sürücüler için itiraz etme ve cezalarını iptal ettirme yolu açılmış oldu.

  • ü
  • 27 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Trafikte hız sınırını aşan sürücüler için mahkemeden çıkan emsal karar, küçük hız aşımları nedeniyle kesilen radar cezalarının iptal edilmesinin önünü açtı. İzmir’de bir avukatın itirazı sonucunda alınan bu karar, milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor.

İzmir’de bir sürücü, hız sınırını yalnızca 3 kilometre aştığı için kesilen radar cezasına itiraz etti. Menemen Sulh Ceza Hakimliği, sürücünün itirazını haklı bularak, cezayı iptal etti. Mahkeme, radar cihazlarının yüzde 2 oranında bir hata payı bulunduğunu ve bu durumun cezanın hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Bu karar, “Hız İhlal Tespit Donanımları Muayene Yönetmeliği”nin 7. maddesine dayanılarak alındı. Hata payı ve hız toleransının birlikte değerlendirilmesi, sürücüler için önemli bir avantaj sağladı. Özellikle hız sınırını küçük farklarla aşan sürücüler için itiraz etme ve cezalarını iptal ettirme yolu açılmış oldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Mahkemenin verdiği bu kararın, milyonlarca sürücü için emsal teşkil etmesi bekleniyor. Aynı zamanda, haksız yere ödenen radar cezalarının iade edilmesi için sürücüler yasal yolları kullanabilecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com