El konulan Koza Holding’e ‘hortum’: Yandaş medyaya 15 Temmuz ilanıyla kaynak transferi yapıldı

15 Temmuz'dan sonra el konulan şirketler üzerinden AKP yanlısı medyaya kaynak aktarıldığı görüldü. Başta Koza Holding olmak üzere el konulan şirketler gazetelere ve televizyonlara '15 Temmuz ilanları' verdi.

  • ü
  • 15 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

15 Temmuz’un yıldönümünde, kaybolan TBMM Araştırma Komisyonu Raporu henüz bulunamadı. Üzerindeki sis perdesi aralanamayan o günün sekizinci yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz’a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz.” dedi.

Öte yandan, 15 Temmuz’dan sonra el konulan şirketler üzerinden AKP yanlısı medyaya kaynak aktarıldığı görüldü. Başta Koza Holding olmak üzere el konulan şirketler gazetelere ve televizyonlara ’15 Temmuz ilanları’ verdi.

2017 yılında Koza Altın İşletmeleri, Ankara 6.Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Pelin Zenginer, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek’in üzerinde kayıtlı bulunan her türlü hak ve alacaklara, kıymetli evraka, ortağı bulundukları şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verildiğini belirtilmişti.

Koza Altın İşletmeleri, Koza-İpek Holding Anonim Şirketi bünyesinde bulunan şirketlerin yönetim kurulu başkanlıklarına, Müminhan Bilgin’in yerine Dr. Ergin Ergül’ün getirilmesine karar verildiğini bildirilmişti.

KOZA HOLDİNGİN KAÇ ŞİRKETİNE EL KONULDU?

Kararda, müsadere kararına ilişkin şirketler Koza İpek Holding Anonim Şirketi, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Anonim Şirketi, Koza Anadolu Metal Anonim Şirketi, ATP İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, ATP Havacılık ve Ticaret Anonim Şirketi, ATP Koza Turizm Seyehat ve Ticaret Anonim Şirketi, Koza İpek Basın ve Basım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi, Rek-Tur Reklam Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, Koza Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi, İpek Online Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi, Bugün Televizyon ve Radyo Prodüksiyon Anonim Şirketi, Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi, Özdemir Antimuan Madenleri Anonim Şirketi, Koza İpek Tedarik Danışmanlık ve Araç Kiralama Ticaret Anonim Şirketi ile İK Akademi Anonim Şirketi olarak sıralandı.

KAÇ ŞİRKETE EL KONULDU, KAÇ ŞİRKET İADE EDİLDİ?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz sonrasında ele konulan 643 şirketi sahiplerine iade edildiğini, 32 ilde 994 şirkette kayyımlık görevlerinin devam ettiğini açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com