Ekonomistlerden CHP’ye uyarı: İktidar, 22 yıllık enkaza ortak arıyor

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, AKP'nin 22 yıllık enkazına ortak aradığını belirterek, CHP'nin bu tuzağa düşmemesi gerektiğini söyledi. Nesrin Nas ise dar ve sabit gelirliyi zor durumda bıracak kararların CHP'nin onayı ile alındığı izlenimin verilmeye çalışıldığını vurguladı.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Ekonomi

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin ekonomik kurmaylarıyla birlikte çalışma yapacağı yönündeki açıklamaları eleştirerek , “Saygıda kusur etmeden belirteyim ki CHPli iktisatçı dostlar bu tuzaktır. 22 yılın enkazına ortak arıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi ziyaretinde Özgür Özel’e ekonomik konularda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgi verebileceğini iletmişti. Özgür Ösel, Şimşek’in ekonominin durumuyla ilgili CHP’nin ekonomi kurmaylara brifing vereceğini açıkladı.

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, iktidarın 22 yıllık ekonomik enkazına ortak aradığını belirterek, “Şöyle anlamıştım.Mehmet Şimşek ana muhalefete ekonomi politikaları ile ilgili bilgi verecek. Doğruysa, öyle değilmiş.CHP’li iktisatçılar Mehmet Şimşek ekibiyle birlikte çalışacaklarmış.

 

‘EKONOMİ POLİTİKALARINI CHP’DEN ONAY ALDIK’ DİYE SAVUNACAKLAR

Saygıda kusur etmeden belirteyim ki CHP’li iktisatçı dostlar bu tuzaktır. 22 yılın enkazına ortak arıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Eski ANAP Genel Başkanı ve ekonomist Nesrin Nas, iktidarın sabit ve dar gelirliyi hırpalayacak ekonomik politikalarının CHP’nin onayı ile olduğu izleniminin verilmeye çalışıldığını kaydetti. Nas, rejimin ekonomideki başarısızlığan ortak aramanın ötesine geçilerek, “Bunları CHP’nin onayı ile yaptık demeleri yakındır” dedi.

Nas’ın sosyal medya paylaşımı şöyle: “Bu tehlikeye ben de işaret etmiştim. Rejim, ekonomideki başarısızlığına ortak aramanın ötesinde, bundan sonra dar ve sabit gelirliyi daha da hırpalayacak adımlarını CHP’nin de onayıyla atıyormuş izlenimi vermeye hazırlanıyor. Halkın her şikayetinde biz bunu CHP ile paylaştık ve onay aldık demeleri yakındır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com