Ekonomi tıkırında: Kredi kartı ile çay dönemi başladı

Yüksek enflasyonun altında ezilmeye devam eden vatandaş kredi kartı ile yaşıyor. İstanbul'da bir çay ocağında, çay bile kredi kartıyla satılıyor.

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilen vatandaş kredi kartlarına yükleniyor. Öyle ki çay ocaklarında bile çay artık kredi kartı ile satılır hale geldi.

Evrensel’den Şerif Karataş, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki izlenim haberinde vatandaşın geçim sıkıntısıyla boğuştuğunu aktardı. Söz konusu haberde “Memleketteki kötü gidişat nasıl değişir” sorusu yöneltilen vatandaş “sandığı” işaret etti. Küçükçekmece’deki bir çay ocağına asılan “Kredi kartı geçerlidir” da toplumun içinde bulunduğu zor durumu gözler önüne serdi.

2011’den beri kahveyi işleten genç, işlerin her geçen gün kötüye gittiğini anlattı. Kredi kartı işini 4 yıl önce gençleri çekmek için başlattığını söyleyen genç, “Şimdi herkes kullanıyor” dedi.

Çaycılık yapan genç 30’a yakın müşterisinin veresiye yazdırmak zorunda kaldığını anlattı. Genç, “Erken seçim şart” dedi ve ekledi: “Ama halk oy vermek dışında da tepkisini ortaya koymalı” diye konuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com