Ek zam belli oluyor: Emeklinin gözü kulağı Kabine toplantısında

Zam oranı Kabine toplantısında belirlenecek. Bu nedenle 15 milyon emekli, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin sonucunu bekliyor.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Yaklaşık 15 milyon SSK ve Bağ Kur emeklisinin merakla beklediği ek zam ve taban maaş bugün belli oluyor.

Milyonların gözü, Kabine toplantısında belirlenecek rakamda.

Yüzde 37,5 enflasyon zammının üzerine yapılacak ek zam için Torba Kanun Tasarı Meclis’e sevk edilmiş, ancak zam oranı ve taban maaş miktarı kısmı boş bırakılmıştı.

Zam oranı Kabine toplantısında belirlenecek. Bu nedenle 15 milyon emekli, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin sonucunu bekliyor.

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında emekliye ek zam ve düşük emekli maaşı ana gündemiyle saat 14.00’te Beştepe’de başlayacak.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları neticesinde memur ve memur emeklisi yüzde 49,25’lik zam alırken SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı 37,5’de kalmıştı.

Bu durum, emekli maaşlarındaki farklı uygulama nedeniyle tepkiye yol açarken ek zam beklentisi doğmuştu.

EK ZAM, ÖNERGEYLE TORBA KANUNA EKLENECEK!

İktidar cenahı da bu talebi karşılayacağını deklare etmesinin ardından Torba Kanun Tasası önceki gün Meclis’e sevk edilmişti.

Ancak zam oranı Kanun Tasarısında yer almadığından heyecan sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyet hesaplarına ilişkin Kabinede sunum yapması ve ardından son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ilişkin Kabinede belirlenecek rakam, Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda önergeyle Torba Kanun Tasarısına eklenecek.

SSK, Bağ-Kur emekli zammının memur emeklisinde olduğu gibi yüzde 50 bandına çekilmesi, taban maşalarında 10-11 bin TL civarında belirlenmesi en güçlü seçenek olarak öne çıkıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com