Durmuş Yılmaz’dan Erkan’a ‘baba’ tepkisi: Bu millet, bu aşağılanmayı hak etmiyor

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia ettiği CİMER dilekçesinin yankıları sürerken br tepki de bankanın eski başkanı Durmuş Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Bu millet, bu aşağılanmayı asla hak etmiyor kabul etmiyor" dedi.

  • ü
  • 18 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bankada çalışan bir kadını işten kovdurduğu, kendisine oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiği haberinin yankıları sürüyor.

Yaşananlara bir tepki de yıllarca Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Durmuş Yılmaz’dan geldi. Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bankada sinirlenerek ve yüksek sesle, “Biz sizin (85 milyon biz yuttaşlar) için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu…” dediği şeklindeki iddiayı paylaşan Yılmaz, “Lutfetmişler! Bizim paramızla bizi kurtarmaya gelmişler” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘BAŞKANLIK YAPACAK ONCA İNSAN VAR’

“Bu Millet, bu aşağılanmayı asla hak etmiyor kabul etmiyor” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Ey siyaset kurumu!uyan ve bir ders çıkar artık.Kendi kurumlarına ve o kurumlarda yetişen insanlarına güven.

100 yaşına yaklaşanTCMB’da Banka yatırımlarıyla yetişmiş bilgisiyle birikimiyle Bşk’lık yapacak onca insan var.”

‘İYİ BİR CV YETERLİ OLMAZ’ DEMİŞTİ

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, haziranda göreve atanan Gaye Erkan’ı tanımadığını ama CV’sine baktığını belirterek, “Merkez Bankası başkanlığında başarılı olmak için iyi bir CV yeterli olmaz. Önemli olan icraat” demişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com