Dünya’nın en zengini Elon Musk, Türkiye’nin Murat Ülker

Forbes dergisi tarafından 2024 yılının milyarderleri listesi yayınlandı. Dünyanın en zengini Tesla'nın sahibi Elon Musk olurken Türkiye'nin en zengini ise 5,1 milyarlık servetiyle Murat Ülker oldu.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Ekonomi

Her yıl dünyanın en zengin insanlarını bir liste halinde yayınlayan Forbes 500, 2024’ün en zengin milyarderlerini açıkladı. 2023 yılının Forbes 500 listesinde 5.3 milyar dolarlık serveti ile Türkiye’nin en zengin insanı olan İbrahim Erdemoğlu, bu yıl serveti 2.5 milyar dolara gerilediği için en zengin 5. insan olabildi.

Murat Ülker, 2024 yılındaki listede ilk sıranın sahibi oldu. 5.1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 572. ismi konumuna yükselen 64 yaşındaki Murat Ülker, 2. sıradaki Semahat Sevim Arsel’in ise oldukça önünde bulunuyor.

Spacex, Twitter ve Tesla gibi şirketlerin kurucusu olan Elon Musk, 2024 yılında da dünyanın en zengin insanı unvanını elinde bulundururken, Musk’ın arkasından gelen isimler Fransız LVMH markasının kurucusu Bernard Arnault ve Amazon’un sahibi Jeff Bezos oldu.

Geçen yıl açıklanan listenin aksine bu yıl Türk milyarderler dünya genelinde ilk 500’e isimlerini yazdıramazken, bu düşüşün gerekçesi olarak son bir yıl içerisinde yaşanan kur artışları gösterildi. Türk milyarderlerin tamamına yakını temel olarak Türkiye bazlı üretimi esas alırken, yaşanan dolar kuru artışları listenin tepesinde yer alan Türk milyarderi ancak 572. sıraya yükseltebildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com