Deutche Bank’tan Türkiye’ye ilişkin yıl sonu faiz tahmini

Deutsche Bank, kasım ve aralık ayında 250'şer baz puanlık indirimle faizin yüzde 45'e düşürülmesini beklediklerini belirtti.

  • ü
  • 20 Temmuz 2024
  • ü
  • Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan

Alman bankacılık devi Deutsche Bank, Türkiye’ye ilişkin faiz tahminini açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kasım ayına kadar faizi yüzde 50’de sabit bırakacağını öngören Deutsche Bank, kasım ve aralık ayında 250’şer baz puanlık indirimle faizin yüzde 45’e düşürülmesini beklediklerini belirtti. Dev bankanın 2025 sonu faiz tahmini ise yüzde 25.

TÜRKİYE HAKKINDA YENİ MAKRO NOT

Deutschebank, Türkiye’ye ilişkin yeni marko notunu yayınladı. Deutsche Bank Ekonomist Yiğit Onay ve Stratejist Christian Wietoska imzasını taşıyan notta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararlarına ilişkin tahminlere de yer verildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

KASIMA KADAR FAİZDE DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Alman bankacılık devine göre Merkez Bankası kasım ayına kadar faizi yüzde 50’de sabit tutacak. Ancak kasım ve aralık aylarında peş peşe faiz hamleleri bekleniyor. Söz konusu notta “Yılın son iki ayında 250’şer baz puanlık indirimlerle 2024 yılı sonunda politika faizinin yüzde 45’e düşeceğini öngörüyoruz” ifadeleri yer aldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com