Bilge Yılmaz: Merkez Bankası kötü alışkanlıklarına döndü

İYİ Partili Bilge Yılmaz, Merkez Bankası'nın kuru tutmak için eski kötü alışkanlıklarına döndüğünü belirterek, "Yetmedi üstüne bir de çok yüksek miktarda rezerv harcadı. Sonuç yine başarısızlık olunca bu sefer 500 puanlık faiz artışına gidildi" dedi.

  • ü
  • 26 Mart 2024
  • ü
  • Ekonomi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Merkez Bankası’nın kuru tutmak için kötü alışkanlıklarına geri döndüğünü belirterek, “Yetmedi üstüne bir de çok yüksek miktarda rezerv harcadı. Sonuç yine başarısızlık olunca bu sefer 500 puanlık faiz artışına gidildi” dedi.

Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası’nın faiz artışının nedinin bilinmesine rağmen başka bir hikaye anlatmayı tercih ettiğini belirterek, “Piyasada faiz artırımıyla her şeyin çözüleceğine inanan bir grup şu an çok başarılı bir müdahale olduğunu düşünüyor. Maalesef merkez bankasının saygınlığı zor kazanılır, kolay kaybedilir. Kaybedildikten sonra da geri kazanmak iyice zordur.” ifadesini kullandı.

Yılmaz’ın paylaşımı şöyle:

“Bir merkez bankasını güçlü kılan unsurlar itibarı, bağımsızlığı ve güvenilirliğidir. Ülkemizde bunun eksik bir örneğini geçen hafta yaşayıp gördük.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kuru tutmak için önce yan yollara, eski kötü alışkanlıklara döndü. Yetmedi üstüne bir de çok yüksek miktarda rezerv harcadı. Sonuç yine başarısızlık olunca bu sefer 500 puanlık faiz artışına gidildi.

Bu faiz artışının nedeni herkes tarafından bilinmesine rağmen Merkez Bankası başka bir hikaye anlatmayı tercih etti.

Piyasada faiz artırımıyla her şeyin çözüleceğine inanan bir grup şu an çok başarılı bir müdahale olduğunu düşünüyor. Maalesef merkez bankasının saygınlığı zor kazanılır, kolay kaybedilir. Kaybedildikten sonra da geri kazanmak iyice zordur.

Türkiye’nin büyük sorunları olsa da bunların hiçbiri çözümsüz değildir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com