“Ben ticaret erbabıyım” diyen AKP Milletvekiline dev ihale: Çuval çuval zenginlik

AKP Antep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin Türkiye Şeker Fabrikaları’na 115 milyon TL’lik çuval sattığı ortaya çıktı. Çuvalların “helal” olduğuna dair taahhütname de imzalayan Özkeçeçi, “Ben ticaret erbabıyım” dedi.

  • ü
  • 19 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

AKP Antep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin kamudan milyonlarca liralık bir ihale aldığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü 26 Haziran 2024 tarihinde 50 kilogramlık şeker çuvalı alımı için ihale düzenledi. 7 Ağustos tarihinde imzalanan söyleşmeyle, ihaleyi AKP Milletvekili Özkeçeçi ile aile üyelerinin sahibi olduğu Antep merkezli Ünal Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin aldığı ve şirkete yaklaşık 115 milyon TL ödeneceği açıklandı.

“ÇUVALLARIM HELAL” DEDİ

Kamuya sattığı çuvallarda “İslami koşullara göre helal olmayan hiçbir bileşen olmadığına dair” de “Helal taahhütnamesi” imzalayan AKP’li Mehmet Eyup Özkeçeci’ye BirGün gazetesinden İsmail Arı ulaştı. Milyonlarca liralık ihaleyi aldığını doğrulayan AKP’li Özkeçeci yaptığı açıklamada, “Doğrudur ihaleyi aldım. Ben ticaret erbabıyım” dedi.

TOPLAM 19 İHALE ALMIŞ

Özkeçeci, 24 Nisan 2024 tarihinde de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne kömür torbası satmasıyla gündeme gelmişti. Türkiye Kömür İşletmeleri, şirkete 936 bin TL ödeme yaptı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre ise Özkeçeci’nin şirketi 2011 ile 2024 yılları arasında kamudan 19 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam büyüklüğü ise 168 milyon TL’yi aşıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com