‘Beceriksizlik değil tercih: Çarklar, yoksuldan alıp zengine vermek için dönüyor’

DİSK, 'gelirde ve vergide adalet' talebiyle Tekirdağ'da 'işçi buluşması' düzenledi. Ücretliler ve emekliler için geçerli olan ekonomik krizin AKP'nin beceriksizliği ya da işbilmezliği olmadığına dikkat çeken Çerkezoğlu, iktidarın sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonuçlarının yaşandığına işaret etti.

  • ü
  • 09 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) ‘gelirde adalet, vergide adalet’ talebiyle başlattığı eylemler sürüyor. Eylemler kapsamında Tekirdağ’daki Hasan Ali Yücel Meydanı’nda bugün ‘Trakya İşçi Buluşması’ düzenlendi.

‘TEMEL MESELESE BÖLÜŞÜMDÜR’

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iki yılı aşkın bir süredir iş yerlerinden başlayarak vergi dairelerine kadar sayısız eylemler ve mitingler yaptıklarını belirterek, “Sözümüz, talebimiz, hedefimiz son derece açık ve net. Hepimiz çalışıyoruz. Hepimiz üretiyoruz ve ürettiğimiz değeri hakça paylaşmak istiyoruz. Bugün Türkiye’nin temel meselesi, bir bölüşüm meselesidir. Türkiye yoksullaştığı için biz yoksullaşmıyoruz. Üretiyoruz ama ürettiğimiz değerden payımızı alamadığımız için milyonlarca işçi, emekçi, emekli, kadınlar, gençler, bu ülkenin gerçek sahipleri her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Yüksek enflasyon karşısında her gün alım gücümüzü yitiriyoruz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘ÇARKLAR, FAKİRDEN ALIP YOKSULA VERMEK İÇİN DÖNÜYOR’

“Bilelim ki bugün yaşadığımız bu tablonun bir tane nedeni var” diyen Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

“Ülkeyi yöneten iktidarın, o sık sık değişen Maliye Bakanlığı’nın ekonomi kurmaylarının beceriksizliği ya da iş bilmezliği değildir. Bugünkü yoksulluğumuzun nedeni, 22 yıldır ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonuçlarını yaşıyoruz. Türkiye’de öyle bir düzen kurdular ki, bu düzenin bütün çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönüyor. Bu düzenin bütün çarkları yoksuldan alıp zengine vermek için dönüyor. O nedenle gelirde adalet, vergide, ülkede adalet diyoruz ve bu yürüyüşü devam ettiriyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com