‘Bankaların patronu’nun düğününde takılar havada uçuştu, MHP gövde gösterisi yaptı

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın nikahında 2 saat boyunca takı takıldığı; törene MHP'nin tam kadro katıldığı, Soylu'nun ise nikah şahidi olduğu bildirildi.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Ekonomi

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın nikahı MHP'nin gövde gösterisine dönüştü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın nikahı, bankacılık ve finans sektörünün zirvesine dönüştü. Takıların havada uçuştuğu törende Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tam kadro yer alırken Süleyman Soylu da hazır bulundu.

Aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdür Yardımcısı, Bilal Aydın’ın kardeşi olan BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ile Nilüfer Özmen çiftinin nikah töreni MHP’nin gövde gösterisine dönüştü.

Nikah, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Celal Adan, önceki dönem İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın şahitliğinde gerçekleştirildi.

Timur Soykan, Halk TV’de Şule Aydın’ın sunduğu Kayda Geçsin programında, görevi Bankacılık sistemini denetlemek olan BDDK Başkan yardımcısı Mustafa Aydın’ın şaşaalı düğününü şu ifadelerle aktardı:

BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN BDDK’YA TAKI AKTI

“Bir araştırma yaparken bir davetiye ile karşılaştım. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğün davetiyesi. Ben öğrendim ki bu davetiye Türkiye’deki tüm büyük bankaların genel merkezlerine yönetimlerine aklınıza gelecek tüm finans sektörüne bu davetiye gitmiş. Normalde nedir bu, diyelim ki, Milli Eğitim müfettişiyim ben ve tüm özel okulların müdürlerine diyorum ki, ‘düğünüme gelin ama yarın denetleyeceğim ben sizi.’

‘BUNUN RÜŞVET VERMEKTEN FARKI NE?’

Bu davetiye tüm bankalara finans kurumlarına gelince diyorlar ki ‘Biz ne yapacağız?’ Bu kurumlarda eskiden müfettişler aylarca o kurumların evraklarını incelerlerdi. O binada o kurumda aylarca kalırlardı. Yemekhanesinde yemek yerken bile dikkat ederlerdi. Yanlış mı anlaşılır diyerek. Bankaların Yönetim Kurullarına bu davetiye gelince diyorlar ki bu düğüne gideceğiz ama nasıl olacak. Kimse demiyor ki bunun rüşvet vermekten ne farkı var. Kimse demiyor.

MHP’NİNKİ DAHİL YÜZÜ AŞKIN ÇELENK

“Davetiyeden haberim olunca benim davetiyem de yok. Gittim orada balo salonu var orada yapılıyor. Herkes rahattı. Davetsiz misafir olarak dikkat çekerim diye düşünmüştüm. Asansörden indim bir baktım çelenk denizi vardı. Beş yıldızlı bir otelde bir hol var yürüyorsun balo salonuna gelince devasa bir salon sizi karşılıyor. Çelenklerin büyük kısmı finans sektöründen banka müdürleri ve şirket sahiplerinin çelenkleri. Çelenkler bitmiyor. Yüzü aşkın çelenk vardı. Şahap Kavcıoğlu’nun çelenkine yer kalmamış görevliler yer arıyordu. MHP çelengi de vardı.

‘BÜYÜK BANKA YÖNETİCİLERİ 350 BİN LİRA TAKI TAKTI’

Mustafa Aydın bir de çok otoriter bir karakter. Davetliler düşünmüş nasıl gideceğiz ve ne takacağız. 350 Bin liraya kadar takı takılıyor. Büyük bankaların yönetimleri 350 bin mi takalım 200 bin mi takalım diyorlar. Bankalar takı takacaklar ya burada rekabet de var. Rakip banka daha yüksek verir diye rekabet var. Bunun istihbaratı yapılıyor ve herkes öğrenmeye çalışıyor. Şirketlerin genel müdürleri bankanın işlemler için ayrılan bütçeden pay ayırıyorlar. Çelenkleri geçince bir hol var. Fotoğraflar çektim. Baktım herkes ayaktaki masalarda duruyor.

MHP’Lİ CELAL ADAN DÜĞÜNE GELDİ

Az sayıda kişi vardı ilkten saat 19.00 oldu. O salonun kapıları çok büyüktü. Ayakta masalarda çerez falan vardı. Saat 19.30’da MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan geldi. O saatte salon hınca hınç doldu. Kendilerini denetleyecek kişinin düğününe tüm finans banka sektörünü geldi. Bu bir düğün değilmiş. Bu takı merasimiymiş. İçeri girince devasa balo salonunda ayaklı masalar var. Lobiler var. Oralarda oturuluyor. Onun dışında orta alanda finans dünyasının en önemli isimleri doldurmuştu. Yüzlerce kişi vardı. Ben istediğim gibi fotoğraflar aldım.

‘DEVLET PAYLAŞILMIŞ: SÜLEYMAN SOYLU NİKAH ŞAHİDİ’

Nikahta salonun ortasında gelin ve damat geldi. O çelenklerin içinde MHP yönetiminin vekillerinin çelenki de vardı. AKP’den hiç yoktu. Orada şunu anladım, Devlet paylaşılmış ve BDDK Başkan yardımcılığı MHP’ye verilmiş. Sonra kapı hareketlendi bir baktım Süleyman Soylu geldi. Celal Adan’ın yanına geçti. MHP gösterisine dönüştü olay. Düğünün mesajı şuydu: Ey ahali bu damat Mustafa Aydın Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin temsilcisidir. Celal Adan da şahit. Diğer şahitler de şunlar: Süleyman Soylu vardı. Soylu çok yorgun morali bozuk görünüyordu. Yanında BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Osman Ağaroğlu, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar.

BENGÜ TV KAYITTA: ‘TAKI KUYRUĞU 2 SAAT DEVAM ETTİ’

Nikahı da MHP Kırklareli Belediye Başkanı da nikahı kıydı. Bu sahnenin karşısında finans sektörünün zirvesi duruyor. Bu nikah bitti. Pistte dans edildi. Sonra da takı merasimi başladı. Banka Genel Müdürleri takıları bizzat taktı. Sıra çok uzundu. İki ayrı kutu vardı takılar için. Takı kuyruğu iki saat sürdü. Bengütürk TV de oradaydı. Parti etkinliği diye gelmişler.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com